Seminarium: Flux Studios/Bergväggen

Verk av Oskar Gustafsson

Projektet Flux Studios avslutas med finissage och seminarium den 22 oktober. Under dagen fördjupar vi oss i teman som projektet berör: den lyssnande kroppen, rörelse och hantverk.

OM SEMINARIET
Flux Studios är ett tvärkonstnärligt projekt där åtta konstnärer, vars praktiker är baserade inom textil, trähantverk, formgivning och arkitektur, deltagit i ett residensprogram och en utställning. Under vårens residens deltog gruppen i workshops bestående av rörelse, rytm och sceniska uttryck. Residenset resulterade i en grupputställning längs med en bergvägg i Gerlesborg. Seminariet fördjupar sig i teman som projektet berör: den lyssnande kroppen, rörelse och hantverk.

PROGRAM
12.30–13.30 Välkomstfika + tid att besöka utställningen
13.30–13.50 Presentation av projektet Helena Pernow
13.50–14.15 Föreläsning: Eva Dal och Michael Norlind
14.15–14.50 Föreläsning: Gertrud Olsson
14.50–15.20 Fikapaus
15.20–16.00 Samtal med medverkande konstnärer: Joel Stennabb Caesar, Oskar Gustafsson, Tove Starfelt, Frej Hedenberg, Theo Rosengren, Gertrud Olsson, Samuel Dal Norlind, Helena Pernow

OM MEDVERKANDE
Eva Dal scenkonstnär och pedagog vid Scenskonst Gerlesborg och Grebbestad folkhögskola.
Michael Norlind verkar som scenkonstnär och rörelsepedagog via Scenkonst Gerlesborg, Grebbestad folkhögskola och Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs Universitet.
Helena Pernow är textilkonstnär med intresserar sig för textilens relation till kropp och rum. Hon är projektledare för Flux Studios. Hon har en MFA från HDK-Valand Campus Steneby, med inriktning Textil-Kropp-Rum.
Gertrud Olsson är arkitekt/formgivare med intresse för perception, materialitet och rum. Hon är universitetslektor vid HDK-Valand Campus Steneby.
Theo Rosengren är formgivare/konsthantverkare/konstnär vars praktik för tillfället graviterar mot frågor som rör görandet, kroppen och materialitet. Han har en BFA i Trä från Malmstens och en MFA i Design från HDK-Valand Campus Steneby.
Frej Hedenberg är konstnär/fotograf/formgivare med inriktning ljus, taktilitet och rumslighet. Frej har en BFA från RMIT och Parsons School of Design och har även studerat Konstvetenskap på Lunds Universitet.
Tove Starfelt är textilkonstnär och arbetar med möten och översättningar mellan kropp och textil. I en ofta performativ process undersöker hon kroppens konturer, form och förlängning i det textila materialet. Hon har en BFA från HDK-Valand Campus Steneby, med inriktning Textil-Kropp-Rum.
Oskar Gustafsson är konsthantverkare/skulptör verksam i Göteborg. Han arbetar
utforskande med trä som huvudmaterial, där människans och kroppens relation till naturen är
central. Han har en BFA i Möbeldesign med inriktning trä från HDK-Valand Campus Steneby.
Samuel Dal Norlind är formgivare med en BFA från HDK-Valand Campus Steneby, med
Möbeldesign inriktning trä. Samuel bor i Göteborg och är verksam inom möbel-och
inredningssnickeri samt formgivning.
Joel Stennabb Caesar är formgivare/konsthantverkare som intresserar sig för rumsligt utforskande. Han har en BFA från HDK-Valand Campus Steneby, Möbeldesign med inriktning trä.

Visa alla